ledigalokaler-sverige.se: Hitta lediga lokaler i Sverige

Hitta lediga lokaler i Sverige

 

Hej och Välkommen till ledigaportaler-sverige.se! Sveriges ledande portal av verksamehtslokaler. 

Denna sida är skapad för att ge dig en överblick över marknaden för lediga verksamhetslokaler, samt för att hjälpa dig genom sökprocessen av en lokal till ditt företag, allt vad gälller butik, lager, kontor m.m. För att så snabbt som möjligt hitta en lokal att hyra eller köpa, använd länkarna på sidan och kom igång med din sökning. Lycka till!

 

 

Aberdeen Standard köper fastigheter i Örebro

Investment-företaget Aberdeen Standard köper fastigheter i separata affärer för ett totalt värde av 1,4 miljarder kronor. Bland annat i Örebro, där den nya fonden Elired - European Long Income Real Estate Fund - köps vilket är Dollarstores centrallager som byggts och senare utvecklats av Logistics Contractor. Fastigheten som inhyser Dollarstores centrallager är fortfarande under uppförande och planerar att vara färdigt för inflytt i Q2 2021. Dessa investeringsmöjligheter ger en ökad tillväxt i Sverige och är möjligt pågrund av deras finansiella styrka. Planen är att förvärva ytterligare lager och fastigheter i landet framöver. Läs mer här.

Lyko öppnar nya kontor i samband med expansion

Skönhetsföretaget Lyko med stark digital närvaro tar klivet ut i Norden då de planera expansion till fyra olika marknader inom Europa. Vd Rickard Lyko uttalar sig om en stor potential för tilläxt i Tyskland, Österrike, Nederländerna och Polen. Totalt kommer det öppnas tre lokala kontor på platserna för att på bästa sätt kunna sköta kundsupport på ett effektivt och kostnadsförmånligt sätt. I starten blir det 10 personer ansatta fördelat på dessa tre kontor för att sköta kundtjänst och administrativa sysslor. Kontoren blir belägna i Berlin, Warsawa och Amsterdam. Däremot sker fortfarande distributionen av varor från Lykos lager hemma i Sverige. Här kan du läsa mer.

Scorett stänger butik i Umeå

Skokedjan Scorett stänger sin butik i Örebro efter tretton år i centrala citygallerian Utopia. Beskedet kommer efter att ett passande hyresavtal inte kunnat slutas med hyresvärden. Parterna har inte kunnat enas om hyran, vilket har lett till att butiken inte haft annat val än att stänga ner. Då hyrorna är marknadsanpassande så menar hyresvärden att det inte är  möjligt för de att tillmötesgå ett förslag som ligger under sex och tolv procent av omsättningen. Coronakrisen ligger även till grund för butikens tuffa beslut att stänga ner. E-handel har ökat markant under krisen, vilket Scoretts fysiska butiker inte har kunnat hantera. Läs mer här.

Åhlens öppnar nytt i fastighet i Helsingborg

Åhlens gav i starten av september besked om att flera fastigheter som inhyser butiker måste stängas ner. Istället satsas det på varuhus, bland annat i en fastighet på handelsplatsen Väla utanför Helsingborg. Den stora kedjan har även meddelat att kunder har efterfrågat en Outlet i Skåne-områdete, så därför passade koncernen på att ta chansen när ett bra läge dök upp i Helsingborg. Det planeras att öppnas upp till butiken innan årsskiftet, och fler väntas troligen att öppnas när den nya satsningen fått ordentlig fart. Granne till nya butiken blir Stadium outlet, Mio och Lager 157. Läs vidare här.

Apoteket med kliniker i landet omorganiserar

I takt med att coronapandemin bredde ut sig så har jätten Apoteket varit tvungen att omorganisera internt. Det gäller varsling av många anställda på kontor, i butiker och i kliniker runtom i landet. Apoteket har som andra konkurrenter satsat på en inkluderad enkel klinik ihop med apoteken i städer som Uppsala och Malmö där man upptäckt stor behov för snabb rådgivning och lättare besök såsom vaccination. Apoteksmarknaden har haft en stor minskning i fysiska butiker som övergått i e-handel. Nu måste företaget vara anpassningsbara och möta nya kundbehov om snabb, enkel och digital läkemedelshjälp. Läs vidare här.

Lager 157 expanderar med nytt koncept

Detaljhandels-stjärnan Lager 157 lanserar ett nytt koncept till sin citybutik i Stockholm. Inehållet i butiken kommer vara utbytbart, vilket innebär att det kommer finnas relevanta erbjudanden till varje specifik kund. Lager 157 har sedan tidigare butiker på många platser runtom i landet så som Jönköping, Linköping och Västerås. Det nya konceptet är planerat att kunna lanseras i städer som dessa där de redan har närvaro, eller på andra platser där de traditionella butikerna inte passar syftet till samma utsträckning. Den nya öppningen av konceptet ligger planerad till den 25 september inne i Gallerian i centrala Stockholm. Läs vidare här.

Stadium satsar på Outlet Butik i Göteborg

Stadiums nästa outletbutik öppnas i Götaland, närmare bestämt i centrala Göteborg. Satsningen är tydlig på citylägen med hög kundtäthet och bra tillväxt-möjligheter. Stadium har haft kraftig ökning av försäljning i sina butiker under året och vd Daniel Löfkvist ser ljust på framtiden. Trots en nedstängning av en butik i centrala Stockholm grundat omstöppningen av Sergelgatan så är en ny butik nu på gång. Det blir en stor affär med en total area på cirka 800 kvm, ännu är läget okänt. Totalt har Stadium 60 butiker fördelade i Sverige, Norge och Finland. Läs mer här.

H&M butiker ser ökad omsättning i Sverige

H&M-gruppen med huvudkontor i Stockholm ser nu ökad omsättning med cirka 16 procent. Detta då försäljningen i butikerna runtom i Sverige har gått upp mer än förväntat trots coronakrisen. I starten av året och pandemin så var 900 av H&Ms totalt 5 000 butiker tillfälligt stängda. Och så sent som den sista augusti så kunde omkring 200 butiker ännu inte öppnas. Ledningen har tagit åtgärder för att möta bortfall av intäkter som därför gett resultat. Bakom detta ligger beslut som fullprisförsäljning och en stark konstandskontroll internt inom koncernen. På så sätt har H&M lyckats vända till vinst redan i Q3. Läs vidare här.

Castellum bygger kontor för Domstolsverket i Jönköping

Castellum har nu fått sitt andra uppdrag, nu i Jönköping med en investering som uppgår till 326 miljoner kronor. På uppdrag av Domstolsverket byggs kontor med en investering av 325 miljoner kronor. Enligt Castellums vd Henrik Saxborn är det ett hedersuppdrag att få arbeta med det svenska rättsväsendet. Uppdraget omfattar ca 9 200 kvadratmeter för Göta hovrätt, kammarrätten i Jönköping med lokaler och kontor för ca 180 arbetsplatser. Byggnaden ritas av Fojab och kommer stå på Slottskajen i centrala Jönköping. Läs vidare här.

Electra Gruppen vill nå handel över eget lager

Electra Gruppen som äger kedjorna Elon Ljud & Bild samt EM Home har ökat sin nettoomsättning markant under det andra kvartalet i år. Specifikt för EM Home har det däremot gått trögt med försäljning och omsättning. Med butiker i Norrland, bland annat Umeå, så är kedjan inte nära att nå handel över eget lager. Covid-19 pandemin har påverkat företaget extremt och de har inte kunnat nå de volymer som det räknas med. Med handel över eget lager krävs större volymer som inte kunnat nås. Nu skall affärsmodellen och organisationen ses över. Läs vidare här.